Önegyüttérzés 8 + 1 hetes Program (csoportos és egyéni)

Az önegyüttérzés azt jelenti, hogy megtanuljuk magunkat úgy kezelni, mint egy hozzánk nagyon közel álló barátot. Önmagunkkal szemben ugyanis sokkal ritkábban vagyunk olyan támogatóak, mint egy jóbaráttal – főleg nehéz időkben, amikor amúgy a legjobban szükségünk lenne rá.

Önegyüttérzéssel önmagunk szövetségesévé válunk önmagunk ellensége helyett.

Kiknek ajánlom?

Azoknak, akik:

sokszor fordulnak maguk felé szigorú kritikával és önostorozással

a szeretteikre mindig több időt, energiát és kedvességet fordítanak, mint saját magukra

szeretnének kifejleszteni egy szerető, kedves viszonyulást önmagukhoz

szeretnének jobban odafigyelni magukra és az érzéseikre

hatékonyan szeretnék motiválni magukat

ki szeretnének fejleszteni egy elfogadó attitűdöt saját magukkkal és az életükkel szemben

Miért fontos az önegyüttérzés?

Életünkben a legtöbb beszélgetést saját magunkkal folytatjuk le.

Ha ezek a beszélgetések tele vannak szigorú önkritikával, az sok fájdalmat okoz nekünk és megnehezíti a  mindennapjainkat. Bár sokszor motiválni próbáljuk magunkat ilyen módon, a valóságban az önostorozásnak csak romboló hatása van ránk.

Saját szerető és kedves hangunk kifejlesztése viszont növeli a boldogságszintet, az élettel való elégedettséget, az önmagunkba vetett bizalmat, és támogatja a testi/lelki egészségünket – emellett pedig csökkenti a depressziót, a szorongást, a stresszt és a szégyenérzetet.

Önmagunk szeretettel való motiválása hatékonyabbá tesz minket és segít elérni a céljainkat. Önmagunk vigasztalása és átölelése pedig támogatja a nehézségekkel való megküzdést – szerető légkört biztosít nekünk – amiben könnyebben és hamarabb talpra tudunk állni.

Fontos megjegyezni, hogy az önegyüttérzés nem azt jelenti, hogy nem veszünk tudomást a hibáinkról, vagy, hogy mindent megengedünk magunknak.

Sokkal inkább azt, hogy a hibáink meglátása mellett is elfogadjuk és támogatjuk magunkat, illetve megtanuljuk olyan módon motiválni magunkat, ami valóban előrevezető.

Mit tanulunk meg?

saját kritikus hangunk felismerését

saját támogató szerető belső hangunk kifejlesztését

nehéz érzésekkel és élethelyzetekkel való megküzdést

jelen pillanat ítélkezésmentes átélését

önmagunk hatékony motiválását

alapértékeink felfedezését

önegyüttérzés gyakorlását kapcsolatokban, viták során

önegyüttérzés és a testünk kapcsolatát

Hogyan tanuljuk mindezt?

Az önegyüttérzés program 8 + 1 hetes (a +1 hét az utánkövetés). Minden héten egyszer, közösen választott időpontban online beszélgetünk.

Minden héten az önegyüttérzés egy új askeptusával ismerkedünk meg, ahhoz kapcsolódó vizualizációs feladatokat és meditációkat végzünk, illetve mindezek tapasztalatát átbeszéljük és értékeljük. Különös hangsúlyt helyezünk arra, hogy az egyén miként tudja mindezeket beilleszteni a saját életébe.

Fontos, hogy minden héten házifeladatokat adok, és kérem a résztvevőket, hogy naponta legalább 20 percet szánjanak a tanult technikák gyakorlására.

A héten átbeszélt anyagot és az aktuális meditációt a résztvevőknek online elküldöm.A program kombinációja általam írt feladatoknak és meditációknak, illetve a következőkben megjelenő tudásanyagoknak és alapmeditációknak:

 

  • Kristin Neff és Christopher Germer által kifejlesztett 8 hetes Mindful Self-Compassion Program
  • Kristin Neff, PHD , Christopher Germer, PHD – The Mindful Self-Compassion Workbook
  • Kristin Neff, PHD – Együttérzés önmagunkkal
  • Tara Brach – Radikális Elfogadás
  • Jack Kornfield – A bölcs szív

Foglalkozások

 

Egyéni

Az egyéni programban hetente 1×50 percre találkozunk online, minden programba tartozó ismeretanyagot átadok, emellett pedig lehetőség nyílik a témához illeszkedő egyéni konzultációra és tanácsadásra.

Jelentkezz, és az első ülést teljesen ingyen kapod mindenféle elkötelezettség nélkül! Így lehetőséged nyílik engem is megismerni, és eldönteni, hogy vajon jó választás-e számodra az önegyüttérzés program!

 

 Csoportos

A csoportos verzióban hetente 1×2 órára találkozunk online 6-10 fős csoportban. Itt egy biztonságos környezetben lehetőség nyílik egymás meghallgatására és támogatására, miközben közösen gyakoroljuk az önegyüttérzésünk kifejlesztéséhez szükséges technikákat.

Örülök, ha írsz

Köszönöm, ha megtisztelsz a bizalmaddal és írsz. Nyugodtan fordulj hozzám bármilyen kérdéssel, gondolattal, ami felmerül benned.